Kasvatuksen historian ja filosofian verkosto

Kasvatuksen historian ja filosofian verkosto on vuonna 2005 perustettu alan tutkijoiden ja opiskelijoiden valtakunnallinen ja monitieteellinen verkosto, jonka tavoitteena on edistää kasvatuksen historian ja filosofian tutkimusta ja opetusta sekä tutkijoiden välistä yhteistyötä toimimalla alasta kiinnostuneiden avoimena kohtauspaikkana.

Verkosto järjestää vuosittain kesäkuussa kansalliset kaksipäiväiset Kasvatuksen historian ja filosofian päivät sekä muita pienimuotoisempia yhteiskokoontumisia sekä koordinoi erilaisia yhteishankkeita.
Verkosto edistää myös alan julkaisutoimintaa. Verkosto perusti Kasvatus & Aika -julkaisun vuonna 2007, joka julkaisun jatkuvuuden turvaamiseksi siirtyi vuonna 2012 Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seuran vastuulle. Verkosto tukee toiminnallaan myös taustaseurojensa kasvatuksen historiaan ja filosofiaan liittyvää toimintaa. Verkosto toimii aktiivisesti Suomen kasvatustieteellisen seuran puitteissa seuran yhtenä erityisteemaryhmänä (Kasvatuksen historian sig-ryhmänä).

Verkoston toiminnasta vastaavat jäsenet ja verkoston yleiskokouksessa valittu johtoryhmä. Verkoston taustalla ovat yksittäisten jäsenten lisäksi myös Aikuiskasvatuksen tutkimusseura, Suomen kasvatustieteellinen seura ja Suomen kouluhistoriallinen seura. Vuonna 2011 mukaan liittyi myös Suomen kirjahistoriallinen seura ja vuonna 2022 Suomen Filosofinen yhdistys (SFY). Verkostolla on toimivat yhteistyösuhteet myös esimerkiksi Ammattikoulutuksen tutkimusseuraan.


Tulevaa toimintaa ja yhteistyöhankkeita:

Kasvatuksen historian ja filosofian verkoston Kesäpäivät järjestetään vuonna 2024 POISED-tutkimusryhmän toimesta Tampereella 13.–14.6. teemalla “Kritiikki”. Abstraktikutsu on auki 29.2. asti konferenssin verkkosivuilla: https://events.tuni.fi/kahifi2024/. Lisätietoja konferenssista voi kysyä osoitteesta kahifi@tuni.fi.

Kasvatus&Ajan erikoisnumero ”Reflektiivisyys kasvatuksessa” on julkaistu helmikuussa 2023: https://journal.fi/kasvatusjaaika/issue/view/9074 

Menneitä tapahtumia:

Kasvatustieteen päivät 23.-24.11.2023 Vaasassa. Kasvatuksen historian ja filosofian teemaryhmä: “Kasvatuksen ja koulutuksen tulevaisuudet ja niiden oikeuttaminen”. Abstraktien jättö on auki 30.9.2023 saakka ja se tapahtuu Kasvatustieteen päivien verkkosivujen kautta: https://www.abo.fi/fi/kasvatustieteen-paivat-2023/  Kesäpäivät 2024 järjestetään Tampereen yliopistossa kesäkuussa viikolla 24. Lisätietoa tulossa lähiaikoina.

Aikuiskasvatustieteiden tutkimuspäivien esiseminaari 9.2.2022: ”Bildung-gospel: a salvation to wicked problems?” Lue lisää: https://events.tuni.fi/aitu2022/pre-seminar-9-2/


Liittymällä verkoston postituslistalle pysyt parhaiten ajan tasalla verkoston tapahtumista

Näin liityt listalle:
Lähetä viesti osoitteeseen: majordomo@helsinki.fi
Jätä viestin otsikkokenttä tyhjäksi.
Kirjoita viestin sisällöksi: ’subscribe kahifi-verkosto sähköpostisoitteesi’, esimerkki: subscribe kahifi-verkosto maija.meikalainen@helsinki.fi

Älä kirjoita viestiin mitään muuta. Saat vastauksena automaattisen viestin, jossa on mm. ohjeet listalta poistumiseen. Jos sinulla on ongelmia listalle liittymisen kanssa, ota yhteyttä: tarna.kannisto@helsinki.fi


Kasvatuksen historian ja filosofian verkoston johtoryhmä

Tarna Kannisto (puheenjohtaja, HY) tarna.kannisto@helsinki.fi 

Hanna-Maija Huhtala (OY) 

Jenna Koskelainen (JUY) 

Marleena Mustola (JUY) 

Elina Hakoniemi (HY) 

Mika Perälä (HY) 

Jan Varpanen (TAY)